Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Τελετή εγκαινίων
Ογκολογικής Μονάδας Παίδων
ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ

 

Στις 14 Οκτωβρίου 2010 σε μια σεμνή τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, εγκαινίασε την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, τέλεσε τον αγιασμό του κτιριακού συγκροτήματος και η «ΕΛΠΙΔΑ», ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο,  εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στον ελληνικό λαό, να χτίσει το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο κος και η κα Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της όταν απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, λέγοντας : «Τρία χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2007, σ’ αυτόν εδώ τον χώρο που τότε ήταν ένα κομμάτι γης, βάζοντας το θεμέλιο λίθο για το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στη χώρα μας, δίναμε μια υπόσχεση: πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο, αυτό το νοσοκομείο που για πολλά παιδιά θα αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα ζωής. Με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα, εκ μέρους της «ΕΛΠΙΔΑΣ», το παραδίδω έτοιμο στους γονείς και στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

 

Όπως  το υποσχέθηκα. Εύχομαι το νοσοκομείο να γίνει, για όλα τα παιδιά που θα περάσουν το κατώφλι του, εφαλτήριο νίκης,  και τους υπόσχομαι πως θα μας βρουν στο πλευρό τους, στον πιο δύσκολο αγώνα τους, στον αγώνα τους για ζωή... Από σήμερα η χώρα μας γίνεται πιο  ισχυρή στη μάχη κατά του καρκίνου. Γιατί σήμερα παραδίδουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας και στις γενιές που έρχονται, μια πρότυπη παιδιατρική ογκολογική μονάδα, 14.911 τετραγωνικών μέτρων, 5 κτιρίων και δυναμικότητος 138 κλινών, με τις πιο σύγχρονες υποδομές, με τα πιο προηγμένα μηχανήματα που διαθέτει η επιστήμη και η τεχνολογία, και με το πιο έμπειρο ιατρικό προσωπικό. Ένα χώρο που θα γίνει πραγματικό οχυρό για όσα παιδιά χρειαστούν να παλέψουν σ’αυτόν για τη ζωή τους...»

 

Με το θερμό τους χειροκρότημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι επιστήμονες, οι υπουργοί και οι πρώην υπουργοί, οι βουλευτές, οι πρέσβεις, τα διακεκριμένα μέλη του επιχειρηματικού και κοινωνικού χώρου, οι δωρητές και οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, τα αποθεραπευμένα παιδιά και οι γονείς τους, και οι πολλοί άλλοι, που ήταν εκεί,  συνυπέγραψαν  το βαθύτερο «πιστεύω» του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» ότι: Η ζωή κι ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Υπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κύριος Ανδρέας Λοβέρδος,  ήταν ο πρώτος που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση: «Αντί συγχαρητηρίων, είπε, ο κύριος Λοβέρδος απευθυνόμενος στη κυρία Βαρδινογιάννη, σας οφείλουμε αναγνώριση, καθώς όλο το κόστος και οι προσπάθειες ήταν δικές σας...Με το έξοχο παράδειγμά σας, μας καλείτε να υπερνικήσουμε τις αδυναμίες που έχουμε ως Πολιτεία, και να υπηρετήσουμε αυτό το έργο παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιεπέδου και θα πράξουμε...»

 

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και η κυρία Φώφη Γεννηματά με την ιδιότητα της ως αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, επισημαίνοντας : «Στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, εσείς, κυρία Βαρδινογιάννη, παραδίδετε στη Πολιτεία ένα διαμάντι, που είναι πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Ένα  κόσμημα που θα μπορέσει να δώσει ελπίδα...Σήμερα είναι ημέρα χαράς και συγκίνησης....Όμως τίποτα δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε η ψυχή,  η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που κινητοποίησε και ενέπνευσε όλο τον κόσμο να υποστηρίξει αυτό το έργο...»

Τέλος, ο κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο οποίο θα υπαχθεί διοικητικά και λειτουργικά η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» δήλωσε: «Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», από το 1993 μπήκαν δυναμικά στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών που έπασχαν από καρκίνο και σήμερα μας παραδίδουν αυτό το από κάθε άποψη μεγαλειώδες έργο...

 

Υπόσχομαι ότι εγώ προσωπικά και ολόκληρο το νοσηλευτικό προσωπικό θα το αξιοποιήσουμε στο έπακρον. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την κυρία Βαρδινογιάννη,  για την ανιδιοτελή προσφορά της προς τα πάσχοντα παιδιά, αλλά και για το γεγονός ότι ιδίοις χρήμασι κάλυψε μεγάλο μέρος των δαπανών ανέγερσης της Μονάδας, καθώς και τη δαπάνη προμήθειας κι εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού...»

Μετά τον  αγιασμό και την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ακολούθησε η ξενάγηση των παρευρισκομένων στους χώρους του νέου νοσοκομείου, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν δια ζώσης, αυτά που πριν από λίγη ώρα  υπογράμμισε η κυρία Βαρδινογιάννη  στην ομιλία της :

 

«... γνώμονάς μας στον σχεδιασμό του Νοσοκομείου ήταν οι πιο σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές και βασικό μας μέλημα η προστασία της ευαίσθητης παιδικής ψυχής. Έτσι το ταξίδι των παιδιών για την θεραπεία τους, γίνεται μέσα στο νοσοκομείο ένα παιδικό ταξίδι.  Κάθε κτίριο είναι και μια διαφορετική ήπειρος. Κάθε γωνιά του και μια διαφορετική χώρα. Με ζωγραφιές και εικόνες από μνημεία και φιγούρες φιλικές προς τα παιδιά, τολμάμε ένα παραμύθι που ψάχνει τρόπους για να διατηρήσει το χαμόγελο στα χείλη τους ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες. Η αισθητική αυτή προσέγγιση και η απόδοσή της στους  χώρους του νοσοκομείου θεωρείται παγκόσμια πρωτοτυπία και από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ολόκληρη την Ευρώπη...»

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στους χώρους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Τα θαυμαστικά σχόλια, τα συγχαρητήρια και οι ευχές επισφράγισαν την ξεχωριστή αυτή ημέρα καθώς οι προσκεκλημένοι αποχωρούσαν από την εκδήλωση και η κυρία Βαρδινογιάννη για άλλη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»  που φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια δράσης.

Τους επίσημους προσκεκλημένους στα εγκαίνια της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχτηκαν ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα, 

(Από αριστερά)Ντόρα Μπακογιάννη, Anne-Aymone Giscard d' Estaing, Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ενώ για να παρευρεθούν στα εγκαίνια ήρθαν από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας κυρία Anne-Aymone Giscard d’ Estaing, ο Καθηγητής David Khayat με τη σύζυγό του και  ο Καθηγητής Ανδρέας Τζάκης.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού κυρία Άντα Παπανδρέου και η συζύγος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κυρία Γεωργία Σαμαρά. Οι Υπουργοί : Γιώργος Πεταλωτής, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Ιωάννης Διαμαντίδης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Χρήστος Παπουτσής.  Οι Αναπληρωτές Υπουργοί:  Φώφη Γεννηματά, Παναγιώτης Μπεγλίτης, Νίκος Σηφουνάκης. Οι Υφυπουργοί: Μιλένα Αποστολάκη, Βασίλης Κεγκέρογλου, Άννα Νταλάρα με τον σύζυγό της Γιώργο Νταλάρα, Χρήστος Αηδόνης, Μανώλης ΄Οθωνας, Μιχάλης Τιμοσίδης. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς και ο Πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ  κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τα αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Οι βουλευτές:  Δημήτρης Σιούφας, Μανώλης Κεφαλογιάννης , Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αθανάσιος Τσούρας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Γ. Γραμματέας της Προεδρίας  της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γεωργίου. Οι Πρέσβεις του Αζερμπαϊτζάν, της Αιγύπτου, της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας,   της Ιαπωνίας, της Κροατίας, της Κύπρου, του Μαυροβουνίου,  της Μεγάλης Βρετανίας, της Νοτίου Αφρικής,  της Ουκρανίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Σερβίας, της Σουηδίας, της Συρίας, της Χιλής. Οι Ακαδημαϊκοί Χρήστος Ζερεφός, Κωνσταντίνος Στεφανής, Γρηγόρης Σκαλκέας. Ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», κύριος Στέλιος Γραφάκος, ο Διοικητής του Παίδων «Αγλαία Κυριακού» Αθανάσιος Μπίνης.

Μαριάννα Β Βαρδινογιάννη, Άντα Παπανδρέου, Φώφη Γεννηματά.

Τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»: Ειρήνη Αθανασιάδου, Κώστας Γείτονας, Ελένη Μπίστικα,  Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Καίτη Σιούφα.

Οι δωρητές: Σπύρος Μεταξάς με την κόρη του, Λώρα Μεταξά, Παύλος Ιωαννίδης με τη σύζυγό του, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», Ανδρέας Μαρτίνης, Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Μιχάλης Σάλλας με τη σύζυγό του Σοφία Στάικου, Ηλίας Τσίγκας, Πρόεδρος του Mega, Πόλυ Γιώτη, Λεωνίδας Μπόμπολας, Ανδρονίκη Γαλλιάκη, Ειρήνη Ζεγκίνη, Θεοδώρα Συμβουλίδου.

Το «παρών» έδωσαν και διάσημοι καλλιτέχνες: Η Νάνα Μούσχουρη με τον σύζυγό της Andre Chapelle, ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», Σάκης Ρουβάς  και η σύζυγός του Κάτια Ζυγούλη, η Νόνικα Γαληνέα, η Δέσποινα Βανδή, κ.ά. και από τον εκδοτικό χώρο ο κύριος Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του Κρίστη, ο κύριος Αντώνης Λυμπέρης με τη σύζυγό του Έλενα και ο κύριος Μάκης Κουρής με τη σύζυγό του Αγγελική.
Από την οικογένεια Βαρδινογιάννη παρευρέθησαν: ο κος Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μελίσσα, ο κος Νίκος Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αλεξία, ο κος Γιώργος Ι. Βαρδινογιάννης, ο κύριος Δημοσθένης Βαρδινογιάννης και ο κύριος Παύλος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Τζίνα.

Ολόκληρο το   Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ»  ήταν εκεί: Ελένη Σαμαρά –Κωνσταντακάτου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Μεταξωτού, Άννα Παπαγιάννη, Βίκυ Φιλίππου, Κέττυ Φιλιππίδου, Καίτη Βούτσελα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Χριστίνα Τσατσάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Έλλη Τζανετάτου και  Έλενα Χαρλαύτη, καθώς και πολλά  μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»: Ζέτα Αντσακλή με τον σύζυγό της Άρι Αντσακλή, Άννα Παναγιωταρέα, Άννυ Πετράκη, Όλγα Τρέμη, Μπέκυ Στραβελάκη, Δήμητρα Φιλίππου, Λίζα Έβερτ, Βέτα Τσουκαλά, κ.ά.  
Παρευρέθησαν επίσης η κυρία Νίκη Γουλανδρή, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, ο κύριος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Γέλη, ο αρχιτέκτονας του Νοσοκομείου Παναγιώτης Ταβανιώτης, ο κύριος Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο κύριος Μιχάλης Γουλανδρής με τη σύζυγό του Έλλη Στάη,  κ.ά.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Ρόδη Κράτσα.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που διαθέτει την 29η αναγνωρισμένη τράπεζα ομφαλο-πλακουντικού αίματος, προσφέρει στην «ΕΛΠΙΔΑ» δωρεάν αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα για μεταμοσχεύσεις.

2011
Forum αρχηγών κρατών στην UNESCO
Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!
Πολιτιστική Κληρονομιά - Κλιματική Αλλαγή - Ο ρόλος του εκπαιδευτικού-Παρουσίαση του βιβλίου «Η χώρα των δυο ήλιων»
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η Παγκρήτιος Ένωσις Αθηνών τιμά τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Γυναίκα της χρονιάς 2011»
Αριστεία, Έλληνες-Πρότυπα για τη Νέα γενιά.
Παρουσίαση της Ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Μελετώντας τις προκλήσεις της Γυναικείας Ταυτότητας: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία»
2010
Παρουσίαση του βιβλίου "Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα : Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία "στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.
Διεθνές Φόρουμ ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων.
Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».
Η Μάκιστος χαμογελάει ξανά!
83000 υπογραφές για την εκστρατεία «1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους».
10η Ετήσια Συνάντηση Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.
Εκδήλωση για την εκστρατεία «1GOAL- Εκπαίδευση για Όλους».
Διεθνής εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας.
H παγκόσμια εκστρατεία «1GOAL- Εκπαίδευση για Όλους».
Πρώτη Συνάντηση των «Φίλων του Καρδιολογικού Κέντρου του Ασουάν».
2009
Παρουσίαση της έκδοσης των Πρακτικών του Συνεδρίου "Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές".
Παγκόσμια Έκκληση για την Κλιματική Δικαιοσύνη.
Εγκαίνια νέου Μουσείου Ακρόπολης.
Η Διακήρυξη του Διεθνούς Συνεδρίου "Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές".
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές.
Διεθνές Συνέδριο "Crossing Borders to Protect the Children of the World" και η Διακήρυξη του Καϊρου.
Διεθνές Συνέδριο στο Μπαχρέιν "Η εμπορία των ανθρώπων στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης". H Διακήρυξη της Μανάμα.
"Summer Deaflympics-Aθήνα 2013".
2008
Το Φόρουμ της Βιέννης ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων.
Μητέρες Ολυμπιονίκες της Αγάπης.
Παγκόσμια έκκληση για τις κλιματικές αλλαγές.
4ο Διεθνές Συνέδριο για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας των νέων. Η διακήρυξη του Μπακού.
Το κάλεσμα της Αρχαίας Ολυμπίας.
Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη "Αρχόντισσα του Πατριαρχικού Θρόνου".
2007
2η Συνάντηση Εργασίας για την προστασία του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων.
Η Χάρτα των Παρισίων κατά του καρκίνου.
Πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα.
Διάλεξη της Κυρίας Suzanne Mubarak στην Αθήνα.
Η συναυλία της Fairuz στην Αθήνα.
Διεθνές Φόρουμ Νέων για την Ειρήνη.
Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Φόρουμ.
Η Μάκιστος χαμογελάει ξανά.
2006
Στρογγυλό τραπέζι "Η επιχειρηματική κοινότητα ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων".
Φιλανθρωπικό Δείπνο για την στήριξη της Εκστρατείας “End Human Trafficking Now”.
Τα "Athens Principles" στο Νταβός.
Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη.
Προστατεύοντας τα παιδιά από τα ναρκωτικά.
Πολύ-πολιτισμικό Κέντρο για παιδιά «Αθηνά».
1η Συνάντηση εργασίας για την ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων.
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.
2005
Βοήθεια στα παιδιά της Παλαιστίνης.
Οι στόχοι του ΟΗΕ για τη Χιλιετία και η Κοινωνία των Πολιτών.
Η Διακήρυξη των 22 ελληνικών οργανώσεων για τους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ για τη Χιλιετία.
2004
Έκθεση με Παραδοσιακά και Σύγχρονα χειροτεχνήματα της Ιορδανίας.
Οι γυναίκες στην υπηρεσία της Ειρήνης.
Οι Γυναίκες υπερασπίζονται την Ειρήνη.
2003
2η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νομικών, υπευθύνων για θέματα ανηλίκων.
"Αποκαλύπτοντας το πρόσωπο", έκθεση ζωγραφικής γυναικών του Ισλάμ.
Η Eνότητα ενός μοναδικού μνημείου, του Παρθενώνα.
Tα Βραβεία του Ιδρύματος Mentor.
2002
Bibliotheca Alexandrina. Ένα σύγχρονο θαύμα.
Μητέρα-αιώνιο σύμβολο Ζωής, Αγάπης, Ελπίδας.
Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Αγωνιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας.
Σύγχρονες Κοινωνίες - Πολύ-πολιτισμική Συνύπαρξη- Η Θέση του Παιδιού.
Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.
2001
Το παιδί: Θύμα του Πολέμου και Αγγελιοφόρος της Ειρήνης.
2000
Πρότυπος χώρος δημιουργικής απασχόλησης στο Δήμο Άνω Λιοσίων.
ΜΗΤΕΡΑ: Σύμβολο ζωής, ελπίδας, ειρήνης.
ΠΑΙΔΙ: Συμβολο ελπίδας, θελησης, θαρρους.
Η Συνάντηση Αθηνών -Δελφών για τα Παιδιά και την Ειρήνη.
Η Διακήρυξη των Δελφών για τα Παιδιά και την Ειρήνη.
1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτισμό Ειρήνης.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Βηθλεέμ.
1999
Κοντά στις μητέρες και τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα.
Εξαφανίσεις και απαγωγές ανήλικων παιδιών.
Η έκκληση της Χάγης για Ειρήνη.
Η Οικογένεια και το Παιδί στην κοινωνία του 21ου αιώνα στην Ευρώπη.
Αποστολή βοήθειας στα παιδιά-θύματα του πολέμου στα Βαλκάνια.
Στο πλευρό των σεισμοπαθών.
Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών και Παιδοφιλία στο Internet.
1998
Ένα τρίποντο για μια ζωή.
Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΕΥΡΩΠΗ-21ος ΑΙΩΝΑΣ, όραμα και θεσμοί.
Η Οικογένεια και τα ΜΜΕ.
Παρουσίαση της έκδοσης των Πρακτικών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ «Οικογένεια-Ευρώπη-21ος αιώνας, όραμα και θεσμοί»
1997
Προτεραιότητα στην αξιοπρέπεια και στην ασφάλεια των παιδιών στην Ευρώπη.
Κοντά στα παιδιά της ακριτικών περιοχών της Ελλάδας.
Μια αγκαλιά για τα παιδιά με AIDS.
Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.